mw. B.M. van der Kleij

mw. B.M. van der Kleij

Ziekenhuisapotheker

Bea van der Kleij werd in Leiden opgeleid tot apotheker, waar zij in 1981 haar diploma kreeg. In 1990 rondde zij haar specialisatie in de ziekenhuisfarmacie af.

Ze vertelt: “Mijn huidige werk omvat de inkoop van geneesmiddelen, logistiek, en de medicatieoverdracht tussen eerste en tweede lijn, dus bij opname en ontslag van patiënten.” Ook is ze betrokken bij procedures met zorgverzekeraars rond add-on geneesmiddelen: vaak dure geneesmiddelen die apart van de standaardbehandeling in rekening worden gebracht. “Mijn farmacotherapeutische aandachtsgebieden zijn: hemato-oncologie, reumatologie en cardiologie.”

Nieuwe projecten uitvoeren
Bea is bewust in het Dijklander Ziekenhuis komen werken. “Het is een open minded, innovatief ziekenhuis waar nieuwe projecten goed uitgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een opnamemedicatieproject op de poli preop, medicatie op de Spoedeisende Hulp en de kliniek, en overdracht van medicatie bij ontslag naar de patiënt en de eerste lijn. Andere voorbeelden zijn projecten op het gebied van de risico’s rond het gereedmaken van medicijnen en automatisering van facturen van dure geneesmiddelen.”

Afdeling
Werkt in