Mw. C. Schouten- Bus

Mw. C. Schouten- Bus

Pijnconsulent

Cindy Schouten- Bus is werkzaam al pijnconsulent in het Dijklander Ziekenhuis. In 2000 ronde zij HBO-V af aan de Hogeschool van Amsterdam, vervolgens deed zij de opleiding Pijnconsulent in 2020.

Cindy is gespecialiseerd in pijngeneeskunde en werkzaam op de pijnpoli. Dit doet zij op de locaties Hoorn, Purmerend en de buitenpoli in Volendam. ‘’Pijn is een complex fenomeen, naast acute pijn bestaat ook chronische pijn. Het vergt een bio-psychosociale benadering en behandeling.’’ Cindy ziet het als een uitdaging om patiënten hierin te begeleiden en uitleg te geven, zodat door kennis en daarmee zelfmanagement patiënten de regie kunnen nemen over zijn/haar pijn en gezondheid.                                         

Als pijnconsulent werkt Cindy in zowel poliklinische als klinische setting, wat haar werk zeer dynamisch en afwisselend maakt. Hierin werkt zij veel samen met haar collega’s van de afdeling pijngeneeskunde. ‘’Dit is een heel mooi en gedreven team waar een stukje saamhorigheid belangrijk is en dat zorgt ervoor dat ik lekker werk.’’

Wanneer ze aan het einde van haar spreekuur op de Leefstijlpoli een patiënt inzicht heeft kunnen geven en heeft kunnen motiveren aan de slag te gaan met bepaalde pijnonderhoudende leefstijlrisicofactoren, gaat Cindy met een goed gevoel naar huis.

Haar huis staat in Bovenkarspel, ze is getrouwd en heeft twee opgroeiende pubers. Naast haar rol als pijnconsulent, partner en moeder vind Cindy het leuk om lekker te lopen met haar hond Sprokkel en doet zij aan yoga. ‘’Ik vind het leuk en het helpt mij om mijzelf te blijven trainen en ontwikkelen op psychologisch gebied. Zo doe ik bijvoorbeeld op dit moment een Mindfulness training en zie dit ook als een win-win ervaring in mijn zorg voor de patiënt met pijn.’’ Zelf is zij ook ervaringsdeskundige op het gebied van pijn. In 2020 heeft ze een hernia doorgemaakt en daardoor weet ze hoe tegendraads het is en voelt wanneer je dan juist in beweging moet komen voor herstel.

Afdeling
Werkt in