mw. C.M.F. de Goüyon Matignon de Pontouraude

mw. C.M.F. de Goüyon Matignon de Pontouraude

Oogarts

Claire de Goüyon Matignon de Pontouraude is in 2016 afgestudeerd als oogarts aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. Ze is daarna voor haar subspecialisatie 'oculoplastische,- orbita- en lacrimale chirurgie' twee jaar naar Engeland verhuisd om daar haar fellowships te voltooien.

Haar specifieke vaardigheden zijn ooglidproblemen, operaties aan de oogkas, problemen met de traanbuisjes en staar. "Ik hou van technisch nauwkeurig werken maar ook van inhoudelijk uitdagend werk," vertelt Claire. "Oogheelkunde en dan vooral de oculoplastische- en orbitachirurgie is een mooie mix waarbij zowel de medische inhoudelijke kennis als de handvaardigheid van belang zijn."

Ontspannen
"Ik heb voor dit ziekenhuis gekozen omdat ik tijdens mijn opleiding ook een jaar in Hoorn heb gewerkt en me erg thuis voelde tussen de gezellige en nuchtere West-Friezen. Het ziekenhuis is niet zo groot dat je elkaar dagen niet ziet maar ook weer groot genoeg om toch medisch hoogstaande zorg te verlenen." En over haar eerste indruk van het ziekenhuis zegt Claire: "Er wordt hard doorgewerkt, maar op een ontspannen manier waarbij iedereen elkaar wel probeert te helpen wanneer dat kan. De staf is een gezellige groep."

Perfect
Gevraagd naar wanneer ze terugkijkt op een mooie werkdag, vertelt ze: "Als ik een patiënt terugzie na een operatie en ze tevreden zijn met het resultaat dat ze blij de kamer uit lopen. Of als ik een hele dag heb staan opereren en elke operatie naar wens verloopt."

En verder
"Ik woon samen in Amsterdam, ik hou van actieve bezigheden zoals reizen en kitesurfen. In stilzitten ben ik niet erg goed. Ik ben half Frans maar mijn moeder komt uit Jisp, dus ik heb ik een voorliefde voor lekker eten, maar ook voor Hollandse gezelligheid meegekregen."

Afdeling
Werkt in