mw. dr. S.F. Janssen

mw. dr. S.F. Janssen

Oogarts

Sarah Janssen volgde de opleiding tot basisarts in het UMC Utrecht van 2001-2008. In 2019 studeerde zij af als oogarts in het Amsterdam UMC – locatie VUmc.

Haar specifieke vaardigheden zijn: cataractchirurgie, glaucoom en glaucoomchirurgie.

Over haar keuze voor het vak vertelt Sarah: “Het oog is een prachtig orgaan. Zoveel verschillende weefsels die het samen mogelijk maken om te zien. Andersom zijn al die weefsels heel goed te bekijken tijdens het oogheelkundig onderzoek. Daarnaast zijn de operatieve technieken aan het oog heel verfijnd.”

Met plezier teruggekeerd
We vroegen Sarah waarom ze voor dit ziekenhuis heeft gekozen, ze antwoordt: “Tijdens mijn opleiding had ik al gewerkt in het Dijklander Ziekenhuis en dat is goed bevallen. Prettige collega's, goede samenwerking, breed zorgaanbod. Met veel plezier keerde ik weer terug naar het Dijklander Ziekenhuis na het afronden van mijn opleiding.”

Echt contact
Sarah gaat tevreden naar huis, als: “Ik een afwisselende poli heb gehad met echt contact met de mensen. En als ik mooi geopereerd heb.”

En verder
“Na de studie geneeskunde in Utrecht ben ik naar Amsterdam verhuisd en gestart aan mijn promotieonderzoek naar de genetica van glaucoom (titel proefschrift "Molecular mechanisms underlying primary open angle glaucoma"). Na het afronden van mijn proefschrift, startte ik met de opleiding tot oogarts in het VUmc Amsterdam. Hierna ben ik als oogarts in het Dijklander Ziekenhuis begonnen, en tevens het fellowship Glaucoom in het Amsterdam UMC - locatie VUmc. Dit fellowship rondde ik in april 2020 af en ik werk nog steeds op deze beide locaties.”

Afdeling
Werkt in