mw. L. Oosterom

mw. drs. L. Oosterom

Cardioloog

Liane Oosterom heeft geneeskunde gestudeerd aan de UvA in Amsterdam. In 1999 behaalde zij haar diploma tot basisarts. Daarna heeft zij een aantal jaar als arts-assistent en onderwijsassistent cardiologie gewerkt in achtereenvolgens het Medisch Centrum Alkmaar (nu Noordwest Ziekenhuisgroep), het OLVG in Amsterdam en het UMC in Utrecht.

In 2003 startte Liane met de opleiding cardiologie in het UMC in Utrecht. Na de registratie als cardioloog, in juni 2009, is zij gaan werken als chef de clinique Cardiologie in het OLVG gevolgd door een fellowship beeldvorming en congenitale cardiologie in het UMC Amsterdam, locatie AMC.

Na afronden van het fellowship, in oktober 2010, is zij aan de slag gegaan als chef de clinique Cardiologie in het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Vanaf september 2011 werkt zij als algemeen cardioloog in het Waterlandziekenhuis, wat nu samen met het Westfriesgasthuis het Dijklander Ziekenhuis is geworden. Naast de algemene cardiologie houdt zij zich bezig met CT angiografie en is zij medisch manager van de vakgroep Cardiologie.

Afdeling
Werkt in