Foto van psycholoog Frouke Meijer

mw. F.A. Meijer

GZ-psycholoog

Frouke rondde in 2018 haar post-doctorale opleiding tot gezonsheidszorgpsycholoog af aan het UMC Groningen.

Over haar specifieke vaardigheden vertelt Frouke: “Als medisch psycholoog vind ik het elke keer weer een uitdaging zo goed mogelijk aan te sluiten op de patiënt en de mensen om hem of haar heen. Om de puzzel van alle meespelende factoren stukje voor stukje, samen, op te lossen. Dit vertalen in een beeld dat alle betrokkenen herkennen én waar zij mee verder kunnen, blijf ik heel interessant vinden, en een eerste stap richting een effectieve behandeling.

Op zoek naar diepgang
We vroegen Frouke waarom ze voor dit vak heeft gekozen, ze antwoordt: “Ik heb geneeskunde gestudeerd (doctoraal/master diploma) en vervolgens orthopedagogiek (master). Ik vond de studie erg interessant, maar miste diepgang op het psychologische vlak. Na mijn doctoraal geneeskunde heb ik er voor gekozen mij volledig te verdiepen in het psychologische en orthopedagogische vakgebied. Zo heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog op de medische psychologie afdeling in het UMCG gedaan en sindsdien werk ik met heel veel plezier op het interessante snijvlak tussen lichaam en psyche.”

Patiënt is onderdeel van het team
Frouke vertelt waarom ze voor het Dijklander Ziekenhuis koos: “Het is een dynamisch, zich ontwikkelend ziekenhuis waar veel mogelijkheden zijn. We werken samen in een multidisciplinair team. Dat vind ik erg leuk, interessant en uitdagend, maar ook noodzakelijk om mensen goed te kunnen helpen. De patiënt zelf is eigenlijk ook onderdeel van dit team: hij of zij is expert op het gebied van wat hijzelf ervaart.”

Gevraagd naar een goede eigenschap, vertelt Frouke: “Een oud-collega zei eens het volgende, wat ik altijd heb onthouden: 'je zegt wat je doet en je doet wat je zegt'. Transparantie, dat past bij mij.”

En verder?
“Ik houd van muziek, dansen en fotograferen. Dit laatste combineer ik het liefst met een leuke vakantie, zodat ik thuis, met vrienden en familie, lekker kan nagenieten van de plaatjes die ik geschoten heb.”

Werkt in