Foto van Gerda Slootweg

mw. G. Slootweg

Verpleegkundig specialist

Gerda Slootweg-van Dijk volgde haar opleiding tot verpleegkundige aan het Horizoncollege in Hoorn, in samenwerking met het toenmalige Westfriesgasthuis. In 2005 kreeg ze haar diploma. In 2008 rondde ze aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar specialisatie op het gebied van maag-, darm- en leververpleegkunde af.

Sindsdien werkt Gerda als verpleegkundig specialist op dat gebied in het Dijklander Ziekenhuis. “Ik ben verpleegkundig consulent voor patiënten met Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn (IBD) en voor patiënten met hepatitis,” licht ze toe. “Maag-, darm- en leververpleegkunde is een interessant vakgebied waarin veel verandert qua behandeling.”

Langdurig contact
“Wat mij erg aanspreekt in mijn werk is dat je echt iets kunt betekenen voor de patiënten. Daarbij gaat het om chronische patiënten, zodat je langdurig contact met hen hebt en je een goede behandelrelatie kunt opbouwen. Ik kijk tevreden op een werkdag terug als ik een goed gesprek met een patiënt heb gehad.”

En verder?
Over zichzelf vertelt Gerda: “Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en vier kleinkinderen. Naast mijn werk pas ik anderhalve dag per week op twee kleinkinderen.” Handwerken behoort tot haar hobby’s: “Ik houd van haken en breien en zit nu ook op naailes omdat ik graag kleding wil kunnen naaien. Daarnaast wandel en fiets ik regelmatig.”

Werkt in