mw. G.C. Huitema

mw. G.C. Huitema

Orthopedisch chirurg

Gerian Huitema werkt sinds 2005 als orthopedisch chirurg op locatie Hoorn. Ze studeerde geneeskunde in Groningen en heeft de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Academisch Ziekenhuis Maastricht gedaan. Haar aandachtsgebied is het been: van heup tot teen. En haar specialiteit vooral de knie en de voet en enkel.

Gevraagd naar de keuze voor de studie geneeskunde, vertelt Gerian: "Vanaf de middelbare school wilde ik al iets doen met het lichaam en bewegen. En ik heb me gespecialiseerd in orthopedie omdat je als orthopedisch chirurg echt iets voor de mensen kunt betekenen in de zin van verbeteren van kwaliteit van leven. Ik vind het erg leuk om patiënten van verschillende leeftijden te zien."

Persoonlijk
Gerian werkt met veel plezier in het ziekenhuis. "Locatie Hoorn is een niet te groot ziekenhuis, waar iedereen elkaar kent en groet. Het is groot genoeg voor nieuwe ontwikkelingen en klein genoeg om persoonlijk te blijven. "

Benaderbaar
Haar werkdag is goed wanneer iedereen aan het eind van de dag met een tevreden gevoel naar huis gaat: zowel de patiënt als de medewerkers. "En ik vind het prettig om in mijn werk mijn sterke punten in te zetten: ik kan goed luisteren en ben makkelijk te benaderen."

En verder
Gerian woont samen in Hoorn. Naast het werk sport ze graag: hardlopen, fietsen, golfen.

Afdeling
Werkt in