Truus Smit foto

mw. G.M. Smit - Hoeksma

Verpleegkundig specialist

Truus Smit-Hoeksma volgde haar opleiding tot verpleegkundig specialist van 2003 tot 2005, het eerste jaar aan de Hanze Universiteit Groningen en vervolgens bij Hogeschool InHolland in Amsterdam. Haar specialisatie is mammapathologie.

“Werken in de zorg is voor mij een uitdagende en boeiende baan, omdat ik heel graag met mensen werk”, vertelt Truus. “En als verpleegkundig specialist mammacare kan ik een nog betere bijdrage leveren aan de zorg voor de patiënt met borstkanker. Mijn taken bestaan onder meer uit het initiëren en coördineren van zorg voor alle patiënten met mammapathologie. Tijdens mijn consulten integreer ik medische en verpleegkundige zorg. Hiernaast ben ik een vast aanspreekpunt, casemanager genoemd, voor deze patiëntengroep, maar ook voor mijn collega's in het Dijklander Ziekenhuis.”

Vele jaren delen
Truus heeft veel plezier in haar werk, ondanks dat de werkdruk wel eens hoog is. Daarbij staat de patiënt nadrukkelijk centraal voor haar. “Ik heb lekker gewerkt als al mijn patiënten, ondanks een nare diagnose, toch gesterkt en goed geïnformeerd het behandeltraject ingaan. Heel fijn is het, wanneer ik ze na vijf of soms tien jaar mag ontslaan. We hebben dan vele jaren gedeeld met elkaar.”

En verder?
“Naast mijn werk zorg ik goed voor mijzelf: zo sport en wandel ik regelmatig”, zegt Truus. “Ik ben inmiddels 42 jaar getrouwd en mijn man en ik hebben samen drie kinderen en vier achterkleinkinderen. Naast dat we vier dagen per week werken, hebben wij op vrijdag onze vaste oppasdag. Wij houden verder erg van reizen en fotograferen en hebben al veel mooie bestemmingen over de hele wereld kunnen vastleggen.”

Werkt in