mw. K. Rietveld

mw. K. Rietveld

Gynaecoloog

Mw. K. Rietveld (Kirsten) is in 2002 in Amsterdam afgestudeerd als gynaecoloog. Haar specialisaties zijn bekkenbodemproblematiek en incontinentie.

Als kind wilde Kirsten al dokter worden. "Gewoon omdat dat me een mooi beroep leek. In mijn studie geneeskunde besloot ik me te specialiseren in gynaecologie en verloskunde, omdat ik houd van de combinatie van patiëntencontact en opereren. Het zijn relatief kleine ingrepen waar ik mijn 'handigheid' op de OK goed in kwijt kan. Ook vind ik het leuk om patiënten van totaal verschillende achtergronden te zien."
 
No-nonsense
De keuze voor het Dijklander Ziekenhuis is niet toevallig. "De mentaliteit sluit goed aan bij mijn karakter en achtergrond," zegt Kirsten. "Als Noord-Hollandse vind ik het prettig om midden in de no-nonsense populatie van West-Friesland en Waterland te werken."
 
Trots
Ze vindt veel voldoening in haar vak. "Als we met het team een aantal spoedsituaties achter elkaar hebben gehad die allemaal goed zijn afgelopen, dan voel ik me heel voldaan en vind ik dat we trots mogen zijn op onszelf. Het vak past ook bij me: ik ben kritisch, relativerend en openhartig. En ik kan goed een team aansturen."

En verder
In haar vrije tijd houdt Kirsten van hardlopen, lekker eten, mooie films kijken en tijd doorbrengen met haar gezin van vrouw en drie kinderen.

Afdeling
Werkt in