Foto van L. van Stalborch

mw. L.R. van Stalborch

GZ-psycholoog

Lonneke van Stalborch is in 2006 afgestudeerd als basispsycholoog aan de UVA in Amsterdam. Sinds 2016 is zij GZ-psycholoog waarin zij zich gespecialiseerd heeft op het gebied van de medische psychologie.

Over haar werk en de keuze voor het vak vertelt Lonneke: “Mijn werkzaamheden zijn verdeeld over de PAAZ en de medische psychologie. Op de PAAZ ligt mijn kracht bij groepsbehandelingen. Verschillende vormen van dynamiek en persoonlijkheid vind ik hierbij interessant en uitdagend. Op de medische psychologie ligt mijn aandachtsveld voornamelijk bij de oncologie en palliatieve zorg. Daarnaast ga ik mij de komende jaren richten op onderzoek binnen de palliatieve zorg op de kwaliteit van sterven.

Ik kom uit een artsen familie, dus de medische wereld sprak mij al vroeg aan. Mijn affiniteit ligt echter meer bij de psychische kant van de ziekte dan bij de medische kant. “

Positieve associatie     
Lonneke kent het ziekenhuis van jongs af aan: “Dit is het ziekenhuis waar ik zelf ook naar toe ga als ik behandeld moet worden. Daarom heb ik al mijn hele leven een positieve associatie met dit ziekenhuis. Hier mogen werken vind ik dan ook erg prettig.”

Professioneel
Over het ziekenhuis zegt Lonneke: “Het is een prachtig ziekenhuis en de professionaliteit van de afdeling is groot, dat vind ik prettig en past bij mij. Ik wil het graag goed doen en ben een doorzetter.”

En verder?
“Ik ben getrouwd en heb een dochter. Oorspronkelijk kom ik uit Monnickendam, wij wonen nu in Amsterdam. Ik ben sportief en leergierig. Op dit moment ben ik bezig met een 4-jarige specialistische opleiding om mijn vakkennis nog meer te verdiepen.”

Werkt in