Foto van Marieloes de Jonge

mw. M. de Jonge

GZ-psycholoog

Marieloes de Jonge is in 2008 afgestudeerd als GZ-psycholoog, met als specialisatie klinische en ontwikkelingspsychologie.

Over haar specifieke vaardigheden vertelt Marieloes: "Als GZ pscyholoog behandel ik kinderen, jongeren en volwassenen en met verschillende soorten problematiek. Ik houd mij veel bezig met oncologische zorg, traumabehandeling en palliatieve zorg/rouwverwerking. Daarnaast maak ik onder andere deel uit van het eetteam voor kinderen, werk ik samen met het Prinses Maximacentrum voor kinderoncologie, zie ik diabetespatiënten en kinderen/jongeren met onverklaarbare lichamelijke klachten. Ik maak veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en hypnotherapie." 

Hulpverlener in hart en nieren
We vroegen Marieloes waarom ze dit vak koos: “Ik ben een hulpverlener in hart en nieren en help patiënten erg graag met de problematiek waar ze tegenaan lopen. Dit toegankelijke ziekenhuis met gevoel voor saamhorigheid past daar ook goed bij.”

Een goed gevoel
Een fijne werkdag omschrijft Marieloes zo: "Als patiënten hun doelen behalen en met een goed gevoel de deur uit gaan is mijn dag geslaagd."

En verder?
"Als moeder van 2 kinderen woon ik op een boerderij in de buurt van het ziekenhuis samen met mijn man. Ik geniet van gezellige avonden met vrienden, natuur en mijn dieren!" 

Werkt in