mw. M.A.J. Zantkuyl

mw. M.A.J. Zantkuyl

Verpleegkundig reumaconsulent

Miriam Zantkuyl slaagde in 1980 voor haar opleiding HBO-Verpleegkunde. Haar specialisatie is reumatologie.

 

Over haar specifieke vaardigheden vertelt Miriam: “Ik houd van orde en structuur en zo werk ik ook. Mijn vriendelijkheid en geduld komen goed van pas bij de uitleg die patiënten geef.”

Mensen bijstaan
Op de vraag waarom ze voor dit vak gekozen heeft, antwoordt Miriam: “Als verpleegkundig consulent kan ik mensen bijstaan in moeilijke perioden in hun leven. Door goede voorlichting help ik hen bij het maken van keuzes. De verpleegkundig consulent maakt het contact laagdrempelig bij vragen, verergering van klachten of het bespreken van vervelende bijwerkingen.”

Alles geven en fris naar huis    
We vroegen Miriam wanneer ze lekker gewerkt heeft, ze vertelt: “Als patiënten tevreden de deur uit gaan en ik alle taken goed heb kunnen doen. Op een fijne werkdag heb voldoende aandacht kunnen geven aan zowel de patiënten als mijn collega's en voel ik mij bij het naar huis gaan nog enigszins fris.”

En verder?
“Ik ben getrouwd, heb 5 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik houd van lezen, handwerken, tuinieren, steden bekijken, verre reizen maken en lekker fietsen door ons mooie land.”

Afdeling
Werkt in