mw. Y. van Huizen

mw. Y. van Huizen

Physician assistant

Yvonne van Huizen rondde in 2018 aan Hogeschool Inholland in Amsterdam haar studie tot physician assistant af. Yvonne werkt op de afdeling oogheelkunde op locatie Hoorn van het Dijklander Ziekenhuis.

’Ogen zijn zeer bepalend voor het functioneren van een mens’, zo vertelt Yvonne. ‘Goed zicht is een must. Daarnaast zijn veel systemische aandoeningen gerelateerd aan oogheelkundige afwijkingen. Het werk is variërend, met zowel beschouwende als chirurgische aspecten. En juist die combinatie maakt dit tot een mooi vak.’

Yvonne is een all round physician assistant met als specifieke vaardigheden medische retina en intra-vitreale injecties.  

Nuchterheid

Werken in het Dijklander Ziekenhuis bevalt Yvonne goed. ‘De nuchterheid en eerlijkheid van de patiënten uit deze regio spreken mij erg aan. Bovendien vind ik het prettig werken in het ziekenhuis, het beleid spreekt mij aan en ik werk samen met fijne collega’s.  Daardoor is voor mij iedere werkdag geslaagd’, zo vertelt zij enthousiast.

En verder?

‘Ik ben opgegroeid in de Noordoostpolder en in 1999 verhuisd naar Hoorn. De ruimte, gezelligheid van de stad en haven: Hoorn is een plek waar ik mij meteen thuis voelde. Verder ben ik getrouwd en moeder van 3 kinderen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, lezen, tuinieren, schilderen, reizen of sporten.’

Afdeling