Foto van Frank Broekmans

prof. dr. F. J. Broekmans

Gynaecoloog

Frank Broekmans is gynaecoloog en subspecialist Voortplantingsgeneeskunde en lid van het team Centrum voor kinderwens. Naast wetenschappelijk onderzoek naar vruchtbaarheidsstoornissen in het UMC Utrecht, werkt hij graag in de praktijk aan de wens van paren om een kind te krijgen, waar het op eigen kracht nog niet is gelukt.

Onvervulde kinderwens is een onderschat probleem. ‘Kinderen vergezellen ons, waren zij niet geboren…dan zou het leven treuriger worden’.

"In het Dijklander Ziekenhuis gaat het om samen werken voor goede zorg met hoge succeskansen. Mijn ervaring is dat paren met vruchtbaarheidsproblemen enorme behoefte hebben aan persoonlijk gerichte uitleg, over waarom het nou toch niet wil lukken, dus er wordt veel gepraat door mij met de patiënt. Maar als we iets gaan doen, zoals inseminaties of IVF, dan doe ik dat ook graag op het beste niveau, met aandacht voor details, die ertoe doen als het gaat om succes, maar ook als het gaat om de belasting voor de patiënt. En dat alles lukt heel goed in het Centrum voor kinderwens en dat vind ik fantastisch."

Werkt in