Gipskamer

Een been in het gips

Op de gipskamer komen alle patiënten die problemen hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Dat is alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten,  gewrichtsbanden en zogenaamde kapsels.  De gipsverbandmeester is gespecialiseerd in het aanleggen van gipsverbanden, braces, bandages, korsetten etc. Hij of zij werkt  nauw samen met specialisten zoals (trauma-)chirurg, orthopeed, neuroloog, revalidatiearts, dermatoloog en huisarts.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Polikliniek

9, begane grond
Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.

Buiten kantoortijden belt u via de centrale met de Spoedeisende Hulp via tel. 0229 - 257 257.


 

Polikliniek

Locatie 20, begane grond
Bereikbaar ma-vr 9.00-17.00 uur

Over de afdeling

De gipsverbandmeester behandelt patiënten (van 0 tot 100 jaar) die via de Spoedpost of de polikliniek zijn doorverwezen. Ook op de Spoedpost wordt regelmatig gebruik gemaakt van de deskundigheid van de gipsverbandmeester.

Spreekuur Purmerend

​​​​​De gipsverbandmeesters werken van maandag tot vrijdag en op afspraak. Elke 10 minuten wordt een nieuwe patiënt behandeld, maar het hangt van het letsel af hoe lang de afspraak duurt. Wanneer er een röntgenfoto gemaakt moet worden, gebeurt dat tussendoor op de afdeling Radiologie. De gipsverbandmeesters hebben korte lijnen met de specialisten zodat ze indien nodig kunnen overleggen.

Spreekuur Hoorn

Ongeveer een week nadat u met een breuk op de Spoedeisende Hulp bent geweest, is er een vervolgbehandeling op het gipskamerspreekuur. Zo'n spreekuur worden geleid door een arts die in opleiding is voor specialist (AIOS) en een traumatoloog. Per patiënt wordt een bepaalde behandeltijd gerekend. De belangrijkste factoren die het verblijf op het spreekuur (wacht- en gipskamer) bepalen zijn uw leeftijd, het type breuk, het type gips, het wel/niet maken van een controlefoto en de drukte op de poli. Heel soms moet u langer wachten. Daarvoor vragen wij uw begrip.

Verder werkt de gipsverbandmeester zelfstandig per individuele afspraak (in opdracht van een arts) of in spreekuren. Dat is bijvoorbeeld een spreekuur voor vervolgbehandeling na enkelbandletsel.

Thuismonitoring: Virtual Fracture Care 

Patiënten met een relatief simpele en stabiele botbreuk hoeven voor hun nacontrole niet meer naar het ziekenhuis te komen. Alle informatie die zij nodig hebben voor hun herstel is te vinden in een app: de Virtual Fracture Care-app (VFC). 

Meer informatie over Virtual Fracture Care

 

Vragen over het gips?

Dan raden wij u aan zo vroeg mogelijk te bellen zodat u dezelfde dag nog langs kunt komen. De gipskamer is telefonisch bereikbaar via 0299 - 457 620 (Purmerend) of 0229 - 208 259 (Hoorn). Buiten kantoortijden kunt u via het algemene nummer van het ziekenhuis contact opnemen met de Spoedeisende Hulp.

Let op: wij delen veel informatie via Mijn Dijklander. Om in te loggen is een DigiD nodig. Wilt u niet voor uzelf maar voor uw kind onder de 16 jaar toegang? Vraag dan ook alvast een DigiD aan via  www.digid.nl/aanvragen.

Gips bedden op een rij
Gipsverbandmeester gipst voetje

Patiëntenvoorlichting