Aanscherping bezoekregels en invloed avondklok

Foto van hoofdingang

De overheid heeft een avondklok ingesteld. Dit betekent dat iedereen tussen 22.00 uur en 04.30 uur thuis moet blijven. Voor de zorg is er uiteraard een uitzondering gemaakt. Wat betekent deze avondklok voor onze patiënten en bezoekers?

Voor polikliniekbezoek in de avond (avondpoli)
Voor patiënten die (gepland) in de avond in het ziekenhuis moeten zijn voor een polibezoek in de avonduren geldt dat zij een verklaring van de overheid ('Eigen verklaring avondklok') moeten hebben als zij na 22.00 uur nog moeten reizen. Patiënten kunnen deze hier vinden.

Spoedzorg
Als het gaat om onverwachts bezoek aan het ziekenhuis in de avond of nacht is er geen verklaring nodig. Dit valt onder een calamiteit.

1 bezoeker per dag
Het Dijklander Ziekenhuis heeft per 22 januari de bezoekregels voor de reguliere afdelingen aangepast; 1 persoon per dag, met uitzondering van bezoek aan terminale patiënten en bezoek voor opgenomen kinderen. Voor kinderen (onder 13 jaar) die meekomen op bezoek kan een uitzondering gemaakt worden. U kunt dit bespreekbaar maken bij de verpleegkundige van de afdeling. Hiermee zijn de bezoekregels voor deze afdelingen gelijk aan de bezoekregels voor IC en COVID-afdelingen en voldoen we aan de aangescherpte regels van de overheid. Geestelijk verzorgenden (predikanten, imams, ouderlingen, pastoraal werkers) zijn hiervan uitgezonderd, maar zoveel mogelijk beperkt tot 1 persoon. 

Bezoektijden in de avond
De avondklok gaat in per 22.00 uur. Dit is ook de eindtijd van het bezoekuur van enkele afdelingen. Wij gaan ervan uit dat bezoekers hierin hun eigen verantwoordelijkheid nemen en zelf zorgen dat ze op tijd naar huis gaan. In uitzonderlijke situaties zoals bijvoorbeeld stervensgevallen, kunt u een eigen verklaring laten zien wanneer dit in de avondklok valt. Het formulier van de overheid kunt u hier downloaden.  

Meer informatie over het coronavirus en onze maatregelen kunt u vinden op www.dijklander.nl/corona