Bestuursvoorzitter Arno Timmermans beëindigt na zomer loopbaan bij Dijklander Ziekenhuis

Arno Timmermans

In september 2020 stopt Arno Timmermans als bestuursvoorzitter van het Dijklander Ziekenhuis. Na acht jaar als bestuursvoorzitter te hebben gewerkt besluit hij, om met zijn pensioengerechtigde leeftijd in zicht, zijn loopbaan te beëindigen.

“De afgelopen jaren heb ik samen met onze meer dan drieduizend collega’s en ketenpartners met plezier en toewijding in en aan ons ziekenhuis gewerkt. Eerst in het Westfriesgasthuis, daarna toewerkend naar de fusie met het Waterlandziekenhuis en vervolgens aan de nieuwe ziekenhuisorganisatie Dijklander Ziekenhuis.”, zegt Timmermans. “Met hoogtepunten, zoals de nieuwbouw op locatie Hoorn en de uitbreiding van zorg op locatie Purmerend, maar ook met de ups en downs die bij een ziekenhuis en bij een fusie horen. Deze combinatie van ervaringen maakt mijn betrokkenheid groot. Het is dan ook met veel dankbaarheid en een zekere weemoed dat ik toewerk naar een afscheid van de zorg in deze regio en de hardwerkende en zeer betrokken collega’s. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om met meer rust en in een ander tempo te leven en op andere manieren betrokken te blijven bij de zorg.” 

De raad van commissarissen start op afzienbare termijn met de werving van een nieuwe bestuursvoorzitter die, samen met bestuurders Ymke Fokma en Jasme Leenaars, verder uitvoering gaat geven aan de ambities van het Dijklander Ziekenhuis. Voorzitter Roy Lantain: “De raad heeft groot respect voor de verantwoordelijkheid die Arno in de afgelopen periode heeft genomen in de totstandkoming van het Dijklander Ziekenhuis. Dit was geen eenvoudig proces en daarin is leiderschap betoond. De bijzonder grote inzet waarmee hij sindsdien aan de ambities van het nieuwe ziekenhuis heeft gewerkt, wordt door de raad buitengewoon gewaardeerd.”