Centrum voor kinderwens vanaf 1 februari open

Op 1 februari opent het Centrum voor kinderwens

Op maandag 1 februari openen de deuren van het nieuwe Centrum voor kinderwens, in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend. Het IVF-centrum helpt stellen met vruchtbaarheidsproblemen uit de regio én daarbuiten.

Voor 1 op de 6 stellen is zwanger worden of blijven niet vanzelfsprekend. In het Centrum voor kinderwens draait alles om zwanger worden als dat niet vanzelf gaat. Een team van gynaecologen, fertiliteitsartsen, gespecialiseerd verpleegkundigen en embryologen staat hiervoor paraat. Drijvende kracht achter de start van het centrum zijn gynaecologen Marieke Lambers en Erik Knauff: “We begrijpen goed hoe groot een kinderwens is en dat dit het uiterste vraagt van onze patiënten. Wij gaan elke dag als team ons best doen om paren te helpen zwanger te worden. Met hulp van de nieuwste technieken en behandelmogelijkheden.”

Eigen laboratorium
Het Centrum voor kinderwens is het 16e IVF-centrum in Nederland met een eigen laboratorium en het enige in Noord-Holland boven Amsterdam. Dankzij het eigen laboratorium kunnen volledige IVF- en ICSI-behandelingen worden uitgevoerd op één locatie. Dat gebeurt volgens de nieuwste internationale standaarden in technieken en behandelmogelijkheden.

Groen licht
De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft ook groen licht gegeven voor het nieuwe centrum, na een grondige inspectie van de werkwijze en faciliteiten. Alles is aanwezig om maandag 1 februari de eerste patiënten te kunnen ontvangen. Ook de website van het Centrum voor kinderwens is sinds deze week online: www.centrumvoorkinderwens.nu.

Knauff: “We hebben hier meer dan drie jaar naar toegewerkt en zijn ontzettend trots dat het nu zover is. Het is een belangrijke stap in het bieden van persoonlijke fertiliteitszorg op maat aan stellen in onze regio en daarbuiten.”