Corona: Dijklander Ziekenhuis bereidt medewerkers voor op piek in drukte

Virus afbeelding

Nu het aantal opgenomen patiënten met corona in het Dijklander Ziekenhuis dagelijks toeneemt, start het ziekenhuis met maatregelen om de inzet van medisch specialisten en verpleegkundigen zo goed mogelijk te verdelen. Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: "Elf dagen geleden werd de eerste patiënt met Corona opgenomen, vandaag liggen er tientallen mensen met klachten door Corona in ons ziekenhuis. Hoewel we hopen dat de voorspelde piek in de toestroom van zieke mensen door Corona uitblijft, bereiden we ons er wel verder op voor."

Eerder werden het OK-programma en polikliniek al afgeschaald en startte het ziekenhuis met de gescheiden opvang van patiënten op de eerste hulp. Afgelopen weekend breidde het ziekenhuis de schaalgrootte van de spoedeisende hulp uit. OK-personeel en anesthesisten werden opgeleid om IC-personeel bij te staan en de IC-patiënten te kunnen behandelen.

Een van de nieuwe maatregelen die het ziekenhuis deze week neemt, is om alle hens aan dek te zetten op afdelingen die de toestroom van patiënten met klachten door Corona opvangen. Concreet betekent dit dat van iedere arts in het Dijklander gevraagd wordt op deze afdeling te gaan helpen. De roosters om artsen van diverse specialismen in te zetten op de afdeling, de SEH of intensive care liggen klaar.

De komende dagen krijgen alle specialisten bijscholing om hun kennis en vaardigheden hiervoor op te frissen. Ook verpleegkundigen van andere afdelingen worden klaargestoomd om op de COVID-afdelingen aan de slag te kunnen. Via e-learnings en online scholingsmateriaal worden deze verpleegkundigen versneld voor dit werk opgeleid.