Dijklander Ziekenhuis organiseert voorlichtingsavonden over artrose

Voorlichtingsavond artrose

De vakgroep orthopedie van het Dijklander Ziekenhuis verzorgt op woensdag 26 februari en op woensdag 18 maart een voorlichtingsavond over artrose van de heup, knie en schouder. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die meer willen weten over artrose en de behandelingsmogelijkheden.

Artrose
Artrose is een aandoening van de gewrichten, waarbij het kraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. “Dit zorgt voor pijnlijke, stijve gewrichten,” zegt Marriët Schipper, verpleegkundig specialist bij de polikliniek orthopedie. “Artrose kan in alle gewrichten optreden, maar we zien het vaker bij gewrichten zoals de knie en heup.”

Behandeling
Soms zijn de klachten zo erg dat mensen er door gehinderd worden in hun dagelijks leven. Schipper: “Helaas is artrose niet te genezen, maar het kan wel behandeld worden. Op de voorlichtingsavond wordt daar verder op in gegaan.” Een orthopedisch chirurg en andere deskundigen op het gebied van artrose zijn aanwezig om presentaties te geven en vragen te beantwoorden.

Op woensdag 26 februari is een voorlichtingsavond in Hoorn en op woensdag 18 maart één in Purmerend. De avonden duren van 19.00 uur tot 20.30 uur; inloop vanaf 18.45 uur. Voor meer informatie en aanmelden kunnen geïnteresseerden terecht op www.dijklander.nl, onder Agenda. De toegang is gratis.