Dijklander Ziekenhuis stopt met Verloskundig Centrum Waterland

Sluiting Verloskundig Centrum Waterland

Het Verloskundig Centrum Waterland (VCW) sluit per 1 december 2019 zijn deuren. De uitgebreide zorg, aandacht en investeringen die nodig zijn om aan de hoge kwaliteitseisen voor eerstelijns verloskundige begeleiding te blijven voldoen, passen niet meer bij onze kerntaak als ziekenhuis.

In de regio zijn voldoende verloskundigenpraktijken die een zwangere alle eerstelijns verloskundige zorg kunnen bieden die zij nodig heeft. Met al deze verloskundigenpraktijken heeft het Centrum voor geboortezorg van het Dijklander Ziekenhuis een goede samenwerking.

Het Dijklander Ziekenhuis kiest er met het Centrum voor geboortezorg voor om zich meer te richten op de medisch specialistische zorg tijdens de zwangerschap en bevalling. Zwangeren met een medische indicatie kunnen voor hun verloskundige begeleiding gewoon terecht in het Dijklander Ziekenhuis, zowel in Purmerend als Hoorn. Ook extra controles, zoals echo’s en bloeddrukmetingen blijven mogelijk via de polikliniek gynaecologie in Purmerend en Hoorn.

Zwangeren die nog onder begeleiding staan van het VCW worden zoveel mogelijk nog tot na hun bevalling begeleid. Enkelen worden overgedragen naar een andere verloskundigenpraktijk. Dit gebeurt in goed overleg met de zwangere en haar verloskundigen.