Dijklander Ziekenhuis voert actie op 16 maart, geen staking

spandoek

Het Dijklander Ziekenhuis doet niet mee aan de landelijke stakingsdag op donderdag 16 maart. In veel ziekenhuizen leggen medewerkers die dag voor 24 uur het werk neer om aandacht te vragen voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze draaien dan een zondagsdienst, waarbij alle geplande zorg wordt afgezegd en alleen spoedzorg doorgaat.

Geplande afspraken en operaties gaan in het Dijklander Ziekenhuis op 16 maart gewoon door. Hoewel de actiebereidheid onder het personeel groot is in het ziekenhuis, heeft het actiecomité aangegeven dat de voorbereidingstijd te kort is voor een staking. Het comité bereidt wel een andere actie voor op 16 maart. Deze actie heeft geen invloed op de patiëntenzorg.

Onderhandelingen voor nieuwe cao in impasse

Vorige week zijn de cao-onderhandelingen voor ziekenhuizen in een impasse beland. Het ultimatum dat door de vakbonden op tafel werd gelegd, is niet geaccepteerd door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Bestuursvoorzitter Jeroen Muller van het Dijklander Ziekenhuis: “Onze medewerkers horen het loon te krijgen dat ze verdienen en een cao te hebben die vergelijkbaar is met andere sectoren. Maar we moeten het als ziekenhuis wel kunnen betalen. Ik hoop van harte dat er snel duidelijkheid komt en er uiteindelijk een cao ligt die recht doet aan onze medewerkers en het waarborgen van goede zorg.”

De cao Ziekenhuizen geldt voor ruim 200.000 werknemers in algemene ziekenhuizen en revalidatiecentra. Nederland telt 65 ziekenhuizen en 14 revalidatiecentra, waarvan een aantal met meerdere locaties. De cao Ziekenhuizen liep af op 31 januari 2023.