Gezonder voelt beter! Tips over leefstijl en gezondheid

Foto van wandelen

Het Dijklander Ziekenhuis werkt iedere dag aan de beste zorg. We weten dat voor veel patiënten naast hun behandeling nog veel gezondheidswinst te behalen valt door leefstijlverbetering. Op de nieuwe informatiepagina 'Gezonder voelt beter!' kunt u lezen hoe een gezonde leefstijl kan bijdragen aan uw gezondheid. Ook staan hier concrete tips om leefstijl te verbeteren.

De pagina is opgebouwd volgens de thema’s van het Leefstijlroer vanuit de vereniging Arts en Leefstijl:

Plaatje van de pijlers van Arts en Leefstijl

Een gezondere leefstijl draagt bewezen bij aan een beter herstel van een ingreep en het kan helpen om sterker een behandeling in te gaan. Ook zien we dat chronische patiënten door leefstijlveranderingen minder klachten kunnen ervaren. Met deze pagina geven we handvatten om met leefstijl aan de slag te gaan.

Leefstijlpoli
In Volendam hebben we sinds afgelopen jaar een leefstijlpoli. Het doel van de leefstijlpoli is samen met u op zoek gaan naar een verbetering in uw leefstijl, die kan resulteren in het verminderen van chronische pijnklachten. U kunt hier naar doorverwezen worden via de pijnspecialist, pijnconsulent of physician assistant van het Dijklander Ziekenhuis. Bekijk hier meer informatie.