Hoge bereidheid bij personeel Dijklander Ziekenhuis voor coronavaccin

Foto van zorgverlener Dijklander Ziekenhuis die gevaccineerd wordt

Het Dijklander Ziekenhuis is vandaag op locatie Purmerend gestart met het vaccineren van zorgverleners op de SEH, Intensive Care en covid-kliniek. De bereidheid onder het personeel om zich te laten vaccineren is groot. Er zijn 440 vaccins beschikbaar en op de eerste dag hebben al 320 Dijklanders een afspraak gemaakt voor het inenten. Dit aantal loopt de komende dagen nog op.

Eerste vaccins
Woensdagmiddag werden de eerste vaccins geleverd. Vanmorgen is gestart met het vaccineren in Purmerend. In de hal van het ziekenhuis is een priklocatie ingericht. Begin volgende week verhuist de priklocatie naar Hoorn.  De zorgverleners die deze week het vaccin krijgen, behoren tot het team dat langdurig ingezet wordt in de directe zorg aan covid-patiënten. Deze groep is bepaald  door het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Over drie weken krijgt deze groep de tweede vaccinatie.

Goed nieuws
Ymke Fokma, lid raad van bestuur: ‘We zijn heel blij dat het zorgpersoneel nu al gevaccineerd wordt. Dat is echt goed nieuws en het is fijn dat de bereidheid ook zo groot is. Het liefst hadden we direct al onze 3000 medewerkers het vaccin aangeboden, maar helaas hebben we niet meer vaccins gekregen. We merken dat ook bij onze andere medewerkers de bereidheid groot is. In april volgt hopelijk de rest.’