Informatieavond zij-instromers zeer geslaagd

foto van verpleegkundigen schouder aan schouder

Op 10 juli 2018 hield ons fusieziekenhuis in samenwerking met het Horizon college een informatieavond voor een nieuwe opleiding tot verpleegkundige. Deze avond is zeer enthousiast ontvangen.

Het unieke is dat we ons deze keer vooral richten op zij-instromers. Alle ziekenhuizen zien zich geconfronteerd met een personeelstekort. Zo ook ons fusieziekenhuis. Als we ons alleen richten op schoolverlaters gaan we het helaas niet redden. Een groot potentieel blijkt te liggen bij zij-instromers. Ze zijn zeer gemotiveerd en door hun werk- en levenservaring zien we mogelijkheden om deze groep sneller op te leiden.

Daarom willen we als fusieziekenhuis starten met een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Dat is een 3-jarige opleidingsvariant waarin je gaat werken en leren. We zijn onderscheidend doordat deze toekomstige beroepsbeoefenaren meteen beginnen met een aantrekkelijk startsalaris. Op deze manier durven mensen met een gezin en/of hypotheek deze switch te maken.

De belangstelling op de vacature is overweldigend. Binnen twee weken hebben we ruim 100 reacties ontvangen. Daarvan zijn er 50 uitgenodigd voor de informatieavond. De avond heeft duidelijk in een behoefte voorzien. Er was veel ruimte voor inhoudelijke vragen. Als feedback kregen we terug dat hun motivatie na deze avond nog meer is toegenomen. De komende 6 weken lopen deze potentiële kandidaten een dagdeel mee in de kliniek. In september hopen we de selectie te kunnen afronden zodat we per december met 15 studenten kunnen starten.