Inloophuis Pisa deelt 300 tulpen uit voor Wereldkankerdag

Coördinator Wiek Luza (tweede van rechts) deelt een tulp uit aan patiënte Thea Tromp (tweede van links) en haar man Frans (derde van links).

Voor de achtste keer deelt Inloophuis Pisa, vandaag tijdens Wereldkankerdag, tulpen uit aan patiënten en bezoekers op het dagcentrum oncologie, de afdeling longgeneeskunde en de verpleegafdeling oncologie in Hoorn. "In totaal zo'n driehonderd," zegt coördinator Wiek Luza van Inloophuis Pisa. "Met deze actie willen we mensen die geconfronteerd worden met kanker een hart onder de riem steken. Wij zien dit als een blijk van respect en bemoediging in de zware periode die mensen doormaken."

"De tulpen zijn een klein lichtpuntje," zegt Luza terwijl ze een tulp uitdeelt aan patiënte Thea Tromp en haar man Frans. Al sinds 2011 is Tromp onder behandeling bij de afdeling oncologie. Luza: "Vroeger deelden we rozen uit, maar nu hebben we met deze tulpen een West-Friese variant." Ook in Purmerend worden er tulpen uitgedeeld; daar nemen de andere inloophuizen in de regio deze actie voor hun rekening.