Kleurplaten vrolijken kamers coronapatiënten op in Dijklander Ziekenhuis

Kleurplaten op de patiëntenkamer van mevrouw Jurgen

Zo’n 170 kleurplaten sieren de muren van de patiëntenkamers op de corona-afdeling in het Dijklander Ziekenhuis. De kleurplaten zijn ingekleurd door kinderen, kleinkinderen en andere bekenden van medewerkers van het ziekenhuis. Voor elke leeftijdscategorie waren er prijzen te winnen. De oudste deelnemer, oma Antoinette van 80 jaar, kreeg een eervolle vermelding.

“De lockdown duurde inmiddels een aantal weken, waardoor schoolgaande kinderen langer thuis waren. Voor alle vaders, moeders, opa’s en oma’s is dit een extra belasting,” vertelt initiatiefnemer Marianne van Os, teamleider vrijwilligers in het Dijklander Ziekenhuis. “Ook ligt ons ziekenhuis op beide locaties nog vol met coronapatiënten. Zij kunnen best wat extra aandacht gebruiken.”

Van Os zette haar schouders eronder organiseerde een kleurwedstrijd voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Van Os: “Ieder kind mocht meedoen, dus kinderen, kleinkinderen, nichtjes, neefjes of zelfs buurtkinderen van alle medewerkers van ons ziekenhuis.” In totaal werden 170 kleurplaten ingeleverd, die allemaal ten goede zijn gekomen aan de coronapatiënten.

Cruijff Speelgoed uit Purmerend stelde voor elke leeftijdscategorie een prijs beschikbaar. “Niet alleen zorgden zij voor leuke prijzen,” zegt Van Os. “Ook hadden zij de moeilijke taak om uit alle inzendingen de winnaars te kiezen. Een behoorlijke klus. Maar heel leuk dat Cruijff Speelgoed op deze manier iets kon betekenen.” De kleurplaat zelf is exclusief voor het Dijklander Ziekenhuis gemaakt door illustrator Funny Side Up.