Landelijke actie cao ziekenhuizen op 20 november

cao

Omdat er geen akkoord is tussen de NVZ en de vakbonden hebben de vakbonden een landelijke actie aangekondigd op 20 november. De raad van bestuur heeft met het actiecomité van het Dijklander Ziekenhuis besproken op welke wijze er actie wordt gevoerd in het Dijklander Ziekenhuis.

Ymke Fokma, lid van de raad van bestuur: “Het is ontzettend jammer dat er geen overeenstemming is over het cao-voorstel. De bonden lijken nog niet in formeel gesprek te willen en dat vinden wij jammer. Het uitblijven van een nieuwe cao heeft niet alleen impact op de medewerkers, maar ook op onze patiënten. We vinden dat onze medewerkers hun stem mogen laten horen, gewaardeerd en goed beloond moeten worden. Maar het is tegelijkertijd heel erg vervelend voor de patiënten die daar de dupe van zijn. Met het houden van acties, zoals een zondagsdienst loopt de wachttijd voor onze patiënten op en neemt de werkdruk verder toe. Daar is niemand bij gebaat.”

Zondagsdienst
Er zijn een aantal afdelingen die hebben aangegeven deel te nemen aan de actie. Zij draaien een zondagsdienst, tenzij anders aangegeven. Dit betekent dat er geen geplande activiteiten (operaties, ingrepen, behandelingen, afspraken) plaatsvinden met uitzondering van spoedzorg. De prikpunten en polikliniek voor bloedafname zijn gewoon geopend. De poliklinieken in Enkhuizen en Volendam zijn gesloten, maar de Pijnpoli in Volendam is wel geopend.

Patiënten
Alle patiënten die ingepland stonden voor woensdag 20 november, van wie de afspraak niet door kan gaan, zijn geïnformeerd. Heeft u geen afbericht gehad? Dan gaat uw afspraak gewoon door.