Niercentrum Dijklander behaalt kwaliteitskeurmerk, met glans

foto Niercentrum - Yvette Moeskops

Het Niercentrum van het Dijklander Ziekenhuis heeft een kwaliteitstoets (audit) van Qualicor Europe met glans behaald. De afdeling werd getoetst op kwaliteit en veiligheid van zorg en behaalde 98% van de criteria. Afdelingshoofd Birgitte van Gulpen is onwijs trots op haar team; ‘Ondanks de krapte in personeel is het ons toch gelukt om de kwaliteit van de afdeling te waarborgen’.

Rol van patiënt en familie
Naast het toetsen of alle zorg netjes voldoet aan de richtlijnen, was er tijdens de audit vooral aandacht voor de rol van patiënt en diens familie. Het team van het Niercentrum loopt voorop in het betrekken van de patiënt bij de behandeling, vond het auditteam. De patiënt krijgt alle aandacht. Er was veel waardering voor de wijze waarop patiënten bij hun eigen behandeling worden betrokken en ook hoe het Niercentrum patiënten actief betrekt bij de zorg en de doorontwikkeling ervan. Patiënten worden gestimuleerd om aan te geven wat voor hem of haar belangrijk is. Dat geldt overigens voor het hele team, waarin de prettige onderlinge samenwerking duidelijk merkbaar is.

Teamprestatie
Birgitte benadrukt dat het behalen van de toetsing echt een teamprestatie is. 'Grote dank aan alle collega’s en ook onze patiënten voor het mogelijk maken van deze prettige en goede audit!'

Binnen het Dijklander werken we aan steeds betere kwaliteit van zorg. We laten ons hierop ook toetsen door externen. Qualicor Europe is een van deze toetsingsinstanties.

Het Niercentrum was eerder HKZ-gecertificeerd en is nu overgegaan naar de internationale normen, van Qualicor Europe, net als de rest van het ziekenhuis.