Nieuw elektronisch patiëntendossier

Foto van HiX gaat live

Afgelopen vrijdag zijn alle locaties van het Dijklander Ziekenhuis overgestapt naar hetzelfde elektronisch patiëntendossier (EPD). Een druk op de rode ‘lanceerknop’ symboliseerde de overstap naar het nieuwe, gezamenlijke EPD.

De overgang naar het nieuwe systeem brengt grote voordelen met zich mee. KNO-arts Marein van der Torn: “De grootste winst is dat we vanaf 1 november op alle locaties van het Dijklander Ziekenhuis beschikken over hetzelfde systeem, met dezelfde werkwijze en gegevens. Voorheen werkten we met verschillende systemen. Als patiënten zowel in Hoorn als in Purmerend het ziekenhuis bezochten, moesten ze soms op beide locaties hun medische gegevens doorgeven. En uitslagen van onderzoek moesten eerst door de arts worden opgevraagd. Dat was vreselijk onhandig en hinderlijk voor de patiënt. Nu kunnen we op elke locatie hetzelfde elektronisch patiënten dossier openen en bijwerken. Dus wanneer ik een patiënt doorverwijs naar Purmerend, kan mijn collega daar in het dossier zien wat ik heb genoteerd en welke onderzoeken zijn gedaan.”

MijnDijklander
Een ander groot voordeel is dat nu elke patiënt van het Dijklander Ziekenhuis overal en altijd inzage heeft in zijn, of haar medisch dossier. Via een beveiligde website kan elke patiënt delen van het eigen medisch dossier inzien. Je kan onder andere uitslagen bekijken, behandelverslagen lezen en afspraken inzien. Meer informatie hierover vind je op mijndijklander.nl