Nieuwe bewegwijzering in het Dijklander Purmerend

bewegwijzeringsborden Purmerend

Locatie Purmerend van het Dijklander Ziekenhuis krijgt per maandag 11 april nieuwe bewegwijzering binnen het ziekenhuis. De vertrouwde geel/blauwe borden maken plaats voor nieuwe blauwe borden. Ook de manier van bewegwijzeren verandert. Alle poliklinieken én afdelingen in Purmerend krijgen één (nieuw) nummer. 

‘Een ziekenhuis is een complex gebouw’, vertelt manager Vastgoed, Techniek en Inkoop Maarten Sijpestein. ‘Dan is het belangrijk dat mensen, vaak toch al nerveus voor hun ziekenhuisbezoek, snel en eenvoudig hun weg kunnen vinden’. De nieuwe bewegwijzering werkt met bestemmingsnummers. Waar patiënten en bezoekers nu nog de letter van het bouwdeel, de etage én het nummer van de poliklinieken volgen; hoeven zij vanaf 11 april  nog maar één nummer te onthouden. Zo komen ze vanzelf bij hun bestemming. ‘Alle bestemmingen (polikliniek of afdeling) krijgen een nieuw nummer. De indeling van het gebouw blijft grotendeels hetzelfde en ook alle kamernummers van patiënten blijven gelijk’.

Voorbereid op de toekomst
Het gebouw aan de Waterlandlaan is ruim 30 jaar oud. De indeling van de poliklinieken en afdelingen is gebaseerd op de manier waarop we in de jaren 80 zorg verleenden. ‘Daarin is veel veranderd’, vertelt Sijpestein. ‘Om die reden worden dit jaar alle poliklinieken verbouwd, klaargemaakt voor de toekomst. De nieuwe bewegwijzering is flexibel genoeg om toekomstige veranderingen van de polikliniek en afdelingen op te kunnen vangen.'

Experts
Een gespecialiseerd bureau heeft onderzoek gedaan naar de bewegwijzering. Dit bureau heeft aan de hand van psychologische en ergonomische aspecten alle patiëntroutes opnieuw in kaart gebracht. Zo is besloten om extra bewegwijzering in te zetten op lastige punten. Met de nieuwe bewegwijzering is het makkelijker om de juiste poli of afdeling te vinden.

Gastvrouwen
In de afspraakbrieven aan patiënten staat het nieuwe routenummer voor de betreffende poli of afdeling. In oudere afspraakbrieven, voor afspraken die eerder gemaakt zijn, staat nog het oude polinummer vermeld. Het juiste routenummer vinden patiënten op de website en op een overzicht in de centrale hal. Lukt het toch niet om de weg te vinden? Onze gastvrouwen en gastheren helpen iedereen met vragen. De ‘ombouwwerkzaamheden’ starten maandag 11 april en duren de hele week.