OK's weer open: ontruiming Dijklander Ziekenhuis Purmerend voorbij

foto van purmerend

Dinsdag 20 december 16.00 uur

De OK's in Purmerend gaan vanaf woensdag weer open. De geplande afspraken kunnen weer doorgaan. De berichtgeving komt hiermee ten einde. 

Eerder bericht - maandag 19 december 17.20 uur
Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend was vandaag deels ontruimd op last van de brandweer omdat er een vreemde lucht was waargenomen in een aantal ruimtes. De brandweer heeft inmiddels het onderzoek afgerond en de afdelingen zijn weer vrijgegeven. Er zijn geen andere stoffen aangetroffen dan de stoffen die normaal ook aanwezig zijn.

De OK in Purmerend blijft in elk geval morgen gesloten in verband met schoonmaken. Patiënten worden hierover persoonlijk geïnformeerd.  Alle andere afdelingen zijn weer geopend en afspraken gaan morgen gewoon door. 

Diverse medewerkers die in de betreffende ruimtes aanwezig waren, kregen klachten aan keel, neus en ogen als gevolg van de vreemde lucht. Het grootste deel is inmiddels klachtenvrij en naar huis. 

-----
Eerder bericht - vrijdag 19 december 14.00 uur

Uit voorzorg en in afwachting van verder onderzoek, zijn onderstaande afdelingen in Purmerend ontruimd voor onderzoek door de brandweer. Patiënten die vandaag een afspraak hadden op één van deze afdelingen, zijn persoonlijk geïnformeerd om de afspraak te verzetten. Patiënten die niet gebeld zijn, kunnen gewoon komen. Deze afspraken gaan door, net als alle afspraken in Hoorn en de buitenpoliklinieken in Volendam en Enkhuizen. De spoedeisende hulp in Purmerend is tot nader order gesloten om medewerkers op te vangen. Spoedeisende patiënten worden opgevangen in andere ziekenhuizen. Er zijn geen gevolgen voor patiënten die zijn opgenomen op een verpleegafdeling. 

De volgende afdelingen zijn ontruimd voor verder onderzoek:

  • OK
  • Intensive Care
  • Poli cardiologie
  • Poli orthopedie
  • Kleedruimtes voor personeel

De spoedeisende hulp is ook gesloten, maar dan om ruimte te maken om medewerkers met klachten op te vangen.

Oorzaak
Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de vreemde lucht. Mogelijk heeft dit te maken met de wateroverlast die gisteren is ontstaan door een lekkage. Dit wordt verder onderzocht. Met man en macht wordt gewerkt om de gevolgen te verhelpen. Het is nog niet bekend wat dit betekent voor morgen.