Roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg

afbeelding van roze lintje

​Het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis hebben opnieuw een Roze Lintje ontvangen. Het Roze Lintje wordt elk jaar uitgereikt door Borstkankervereniging Nederland en staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

De criteria voor het lintje worden elk jaar opnieuw tegen het licht gehouden en aangescherpt. Een belangrijk criterium dat de Borstkanker Vereniging Nederland hanteert is wat patiënten zelf onder optimale zorg verstaan, zoals korte wachttijden, goede begeleiding en deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Multidisciplinair en binnen 24 uur
Vrouwen met verdenking op borstkanker kunnen binnen 24 uur worden gezien door een specialist met als expertise borstkanker. Dat wordt door veel patiënten gewaardeerd, weet verpleegkundig specialist Truus Smit. "Bij verdenking op borstkanker wil je zo snel mogelijk duidelijkheid. Daarom hebben we onze zorg zo ingericht dat we vaak binnen een dag duidelijkheid kunnen geven. Tot opluchting van veel vrouwen, want 80 procent van de vrouwen die door de huisarts worden doorgestuurd blijkt geen borstkanker te hebben. Op die uitslag wil je geen dagen moeten wachten!"

Traktatie
Om het behalen van het roze lintje te vieren, werden medewerkers en patiënten van de oncologieafdeling vandaag getrakteerd op een roze gebakje.