Stempel in gele boekje

Stempel

Er is op dit moment veel vraag naar een stempel in het zogenaamde gele boekje (te bestellen via https://www.sdu.nl/over-sdu/producten-diensten/formulieren/mijnvaccinatieboekje). Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs, maar Spanje en Duitsland accepteren het wel als voldoende bewijs dat toeristen zijn ingeënt tegen corona. Iedereen die gevaccineerd is via de GGD kan bij de GGD zo’n stempel halen.
 

Update: 22 juni 2021
Patiënten die in het ziekenhuis gevaccineerd zijn, kunnen dit in het ziekenhuis laten afstempelen in het gele vaccinatieboekje, maar zij kunnen ook gebruik maken van het Digitale Corona-Certificaat.

Het afstempelen in het vaccinatieboekje wordt door een beperkt aantal landen op dit moment gevraagd als bewijs voor vaccinatie.  Afstempelen in het Dijklander Ziekenhuis kan vanaf donderdag 24 juni tijdens kantooruren. Neem hiervoor uw gele boekje en uw identiteitsbewijs mee.

  • Locatie Hoorn: In de centrale hal bij de Inschrijfbalie.
  • Locatie Purmerend: Bij de receptie bij de hoofdingang.

Let op! Het vaccinatieboekje heeft slechts een beperkte status in het buitenland. Belangrijk hierbij is per land te controleren welke kleur deze heeft en welke eisen het land stelt aan inreizen en quarantaine.

Houd rekening met wachttijden
Omdat we moeilijk kunnen inschatten hoeveel mensen hiervan gebruik gaan maken, kunnen eventuele wachttijden bij de balie ontstaan. Om de wachttijd te verkorten kunt u zelf thuis alvast de vaccinatiegegevens van uw vaccinatiekaart overnemen in het gele boekje. Noteer hierbij de datum van het vaccin, soort vaccin en hoeveelheid. Bij werkingsduur noteert u het batchnummer.
De ziekenhuismedewerker controleert de gegevens en vraagt om een identificatie. Indien dit klopt dan krijgt u een stempel.

Digitale Corona-Certificaat
Vanaf 1 juli 2021 is het DCC beschikbaar via de CoronaCheck-app. In het Digitale Corona-Certificaat kunnen ook de vaccinatiegegevens opgenomen worden. Dit certificaat wordt wel internationaal erkend. 

Alternatief voor stempel
Om aan te tonen dat u in voldoende mate bent gevaccineerd, bijvoorbeeld voor als u op reis gaat, zijn er ook enkele andere opties:

  • Via de vaccinatiekaart: maak hier een foto van met uw mobiel, zodat u deze ook digitaal kunt tonen.
  • Hier vindt u een afbeelding van een vaccinatiekaart met Engelse tekst (voor bij douane), deze kunt u printen om de Nederlandse tekst leesbaar te maken voor buitenlanders die erom vragen (mits zij Engels kunnen lezen).
  • Via een printscreen van uw vaccinatiestaat welke wordt weergegeven op https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/login (met DigiD inloggen)

Kijk voor meer informatie over het coronabewijs op de website van het RIVM