Uitslagen zonder vertraging zichtbaar in Mijn Dijklander

Afbeelding van Mijn Dijklander

Vanaf maandag 20 maart kunt u ook de uitslagen van radiologie, nucleaire geneeskunde en pathologie direct inzien via Mijn Dijklander. De vertragingstijd van zeven werkdagen vervalt dan. De directe inzage is er voor alle patiënten van het Dijklander Ziekenhuis, maar ook voor patiënten die voor diagnostiek door (verpleeg)huisartsen of verloskundigen zijn verwezen naar het Dijklander.

Waarschuwing vooraf
Het kan zijn dat u liever eerst het gesprek met uw zorgverlener afwacht. Daarom staat op de uitslagenpagina een waarschuwing dat u geconfronteerd kan worden met een onverwachte uitslag. Zo kunt u zelf beslissen of u de uitslag wel of niet wilt inzien. KNO-arts Marein van der Torn: “Wie het te ingewikkeld vindt, of erg opziet tegen de uitslag, kan beter wachten tot de poli-afspraak om de situatie samen met de arts door te nemen. Vaak moet een uitslag namelijk nog in een breder geheel worden bekeken, om te weten wat die betekent. Na het consult kunt u thuis in alle rust ook nog eens naar de uitslagen kijken, dit kan werken als geheugensteun.”

Meer regie
Uitslagen meteen in kunnen zien geeft u als patiënt meer regie. Zo kunnen bijvoorbeeld chronische patiënten zelf hun uitslagen in de gaten houden. Wanneer de uitslagen vragen oproepen, kan de patiënt dit bespreken tijdens de poliafspraak. Door de uitslagen vooraf in te zien, kunt u beter onthouden wat er verteld is bij deze afspraak.

Mijn Dijklander
In 2022 heeft 75% van alle patiënten gebruikgemaakt van Mijn Dijklander. Het aantal ingelogde patiënten stijgt nog iedere maand. Om Mijn Dijklander te kunnen gebruiken, heeft u een DigiD nodig. Kijk voor meer informatie over Mijn Dijklander op www.dijklander.nl/inloggen