Vernieuwde centrale hal voor locatie Purmerend

centrale hal Purmerend, overzicht

Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is flink aan het verbouwen. In de afgelopen anderhalf jaar is de centrale hal van locatie Purmerend onder handen genomen. Vandaag was het dan zover: de verbouwing is klaar en de hal is nu zoals hij moet zijn!

Bekijk hier een impressie van de nieuwe hal:

groene zitjes rode zitjes
hal  

 Over de hal
De hal is de centrale plek, het hart van het ziekenhuis, waar alle poliklinieken op uitkomen en waar zicht op is vanuit de verpleegafdelingen. Het is een open plein geworden met veel ruimte en heldere zichtlijnen. Een plek waar, tussen veel groen, een grote diversiteit aan plekken, zitjes en ruimte is voor ontmoeting, wachten, consumeren, overleg, maar ook voor rust en privacy.

Verbouwen voor de toekomst
Op locatie Purmerend worden tot en met 2021 nog een heel aantal verbouwingen uitgevoerd. Ymke Fokma, lid van de raad van bestuur: 'Het ziekenhuis wordt zo ingericht dat het nog beter aansluit bij de behoeften van patiënten en bezoekers, maar ook bij de werkwijze van onze medewerkers.' Zo is de Acute Zorg Unit (AZU) afgelopen week geopend, wordt op dit moment het Purmerendse operatie-complex verbouwd en wordt er gewerkt aan een Dagcentrum. Ook een renovatie van de poliklinieken van Purmerend staan nog dit jaar op het programma. Zie voor meer informatie over de verbouwingen: https://www.dijklander.nl/dijklander-bouwt