Stilteruimte De Luwte

Stilteruimte De Luwte Purmerend

In het Dijklander Ziekenhuis vindt u in Hoorn en Purmerend een stilteruimte. Het is een ruimte waar alle bezoekers, patiënten en werknemers welkom zijn. U kunt er zitten om tot rust te komen of stil te staan bij een belangrijk moment. 

U kunt er een elektrisch kaarsje aansteken en u kunt een wens of gedachte in de wensmuur achterlaten. De ruimte is ook te gebruiken voor meditatie en gebed.

We gebruiken de ruimte niet alleen voor stilte, maar ook om te herdenken, te vieren, te musiceren of met elkaar in gesprek te gaan. 

De Luwte is op beide locaties dag en nacht open voor patiënten, bezoekers en medewerkers.
Locatie Hoorn: begane grond, in de gang richting Poli 30 naast de E-lift.
Locatie Purmerend: tweede etage aan de achterzijde van het ziekenhuis, locatie D2.

De Luwte Hoorn

De achterwand in de ruimte is op zichzelf een verbindend kunstwerk dat de ruimte versterkt in zijn zingevende en troostende functie. De houten bloemen daarop zijn opgebouwd uit houten red cederen blokken. Ieder blok heeft een gat waar geschreven briefjes in passen. Bezoekers van ‘De Luwte’ kunnen daar hun wens, woord van dank, tekening, gedachte of ervaring in achterlaten. Eens per jaar worden van de briefjes nieuwe bloemvormen gemaakt door ze te verwerken tot papierpulp en te gieten in een bloemvormmal.

Stilteruimte ‘De Luwte’ is financieel mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de sponsors Piet en Corry Schouten te Blokker, Deen Supermarkten, Stichting Het Glaswerk, Hofsteestichting, Aannemer M.J. de Nijs, Pius Stichting, Coöperatiefonds Rabobank West- Friesland, Maatschappij van Welstand, diverse kerkelijke instellingen, diverse regionale instellingen en Vrienden van het Westfriesgasthuis.​

De Luwte is 24 uur per dag toegankelijk voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Briefje

De Luwte Purmerend

 

 

 

 

De Luwte Purmerend

Een grote blikvanger in de ruimte is het glas in lood kunstwerk van een Waterlands landschap. Deze symboliseert een plek in de luwte, om te schuilen tussen het riet. De stilteruimte heeft een aparte gebedsruimte voor moslims met wasgelegenheid.

De inrichting van de stilteruimte is financieel mogelijk gemaakt dankzij de inspanning van de Vrienden en sponsors: Tuinaanleg Takken, Sasburg Techniek B.V., St. Fonds Eiercentrale Purmerend, Tuijp Beheer, Van 't Hek Groep B.V., Roparun, Rotary Purmerend Waterland, Coöperatiefonds Rabobank Waterland en Omstreken, Stichting Dr. C.J. Vaillantfonds, Maatschappij van Welstand, Protestantse Gemeente Zeevang en Oudendijk, Protestantse Gemeente Monnickendam, St. Maatschappelijke Ondersteuning Zaanstreek-Waterland, Stichting Vrijgevestigde Specialisten Waterlandziekenhuis en vele andere sponsors.