Werken op de ICU

Beeldscherm

Ons ziekenhuis heeft een belangrijke regionale functie en biedt op locatie Hoorn en Purmerend 24/7 veilige en kwalitatief hoogwaardige IC-zorg. De Intensive Care Unit op locatie Hoorn heeft een capaciteit van twaalf IC-bedden verdeeld over IC en MC patiënten. Er is beschikking over zeven beademingsplekken. De Intensive Care Unit op locatie Purmerend heeft een capaciteit van vijf IC-bedden. Op locatie Purmerend zal op termijn een Acute Zorg Unit ingericht worden met een beperkte capaciteit voor patiënten waarvoor invasieve beademing noodzakelijk is.

Complete zorg

Op onze IC’s staat de complete zorg voor de IC patiënt en diens naasten voorop. Je verzorgt en begeleidt patiënten met bestaande of dreigende uitval van één of meer orgaansystemen. Je bent het aanspreekpunt voor familie en andere disciplines binnen het team. In acute situaties kunt je snel en zorgvuldig beslissingen nemen. Variatie in aanbod van patiënten en zorgvraag, in combinatie met omgang met medische apparatuur, spreekt je aan. Daarnaast participeer je als IC-verpleegkundige in het Sit, CIV en reanimatieteam. Er wordt van jou een bijdrage verwacht in het ontwikkelen en implementeren van zorgvernieuwing.

Samenwerking

We streven naar een optimale samenwerking met de vakgroep intensivisten en alle andere betrokkenen rond de zorg. Dit met als doel een hoge kwaliteit van zorg neer te zetten. Uiteraard kun je diverse (bij)scholingsprogramma’s volgen om op de hoogte te blijven van de voortdurende verpleegkundige, technische en medische ontwikkelingen.