Dijklander Ziekenhuis scherpt coronamaatregelen aan

foto van gevel purmerend

In het ziekenhuis willen we onze patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen. In verband met de oplopende cijfers en de nieuwe overheidsmaatregelen scherpen we ook de maatregelen in ons ziekenhuis weer aan.

Op basis van het overheidsadvies voeren we de mondkapjesplicht weer in voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Medewerkers werken daar waar mogelijk vanuit huis en uiteraard blijven we iedereen vragen zich aan de basismaatregelen te houden. Daarnaast brengen we onze bezoekregels weer terug naar 1 bezoeker per bezoekmoment, met uitzondering voor opgenomen kinderen en terminale patiënten. Ook bijeenkomsten voor patiënten die niet noodzakelijk zijn, gaan niet door.

Afzeggen operaties
Helaas is het noodzakelijk om vanaf deze week enkele al ingeplande operaties af te zeggen om ruimte te maken voor de toenemende zorgvraag. De hoge instroom aan voornamelijk coronapatiënten in combinatie met uitgestelde zorg, spoedzorg en reguliere zorg, maakt dat het druk is in het ziekenhuis.

Edo Schubert, raad van bestuur: “Dit vinden we ontzettend vervelend voor de patiënten die het betreft, want we willen liefst zo veel mogelijk patiënten helpen. Helaas is het afzeggen van operaties nodig om de situatie werkbaar te houden voor medewerkers en de toenemende zorgvraag aan te kunnen.” Het gaat concreet om 10 patiënten die hierover deze week bericht hebben ontvangen. We bekijken per dag hoe de situatie is in het ziekenhuis en doen er alles aan om onze patiënten zo optimaal mogelijk zorg te bieden.

Spoed- en urgente zorg gaat door
De afspraken op de poli’s gaan door. En uiteraard gaat ook de acute zorg, verloskundige zorg, cardiologische spoedzorg en de zorg aan patiënten met kanker gewoon door. Wordt u niet gebeld, dan kunt u er vanuit gaan dat uw afspraak doorgaat. Huisartsen kunnen nieuwe patiënten blijven doorverwijzen.

U vindt hier een compleet overzicht van de maatregelen die van toepassing zijn in het Dijklander ziekenhuis