Nieuwe stilteruimte Purmerend geopend

Stilteruimte Purmerend opening

Gisteren was het zover. De nieuwe stilteruimte, genaamd ‘De Luwte’, op locatie Purmerend is officieel geopend. De Luwte is een warme en inspirerende ruimte geworden waar mensen tot zichzelf kunnen komen en uit de hectiek van ons ziekenhuis kunnen stappen. Dag en nacht kunnen patiënten, naasten en medewerkers gebruik maken van de ruimte. Mede dankzij de inzet van Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis en bijdragen van veel sponsors heeft ons ziekenhuis in Purmerend een nieuwe ruimte waar mensen zich vertrouwd en geborgen kunnen voelen.

Patiënten, hun naasten, maar ook collega’s worden dagelijks geconfronteerd met goed en slecht nieuws, hoop en wanhoop, leven en dood. In de stilteruimte is het mogelijk om even op adem te komen. De naam van de stilteruimte is De Luwte, net als in Hoorn. Naast het bijzondere glas-in-lood-kunstwerk biedt de ruimte de mogelijkheid om te bidden, mediteren, herdenken, rustig met elkaar in gesprek gaan, een lichtje op te steken of een briefje achter te laten in de muur.

Veerkracht
Een grote blikvanger in de ruimte is het glas in lood kunstwerk van Marije Wolfswinkel van Lichtraamwerk. Zij ontwierp een Waterlands landschap. Marije: “ik hoop dat bezoekers van de ruimte een gevoel van geborgenheid ervaren bij het zien van het kunstwerk. Het is een plek in de luwte, om te schuilen tussen het riet. De rietstengels hebben veerkracht: ze buigen maar breken niet.”

Een ruimte om trots op te zijn
Edo Schubert, lid raad van bestuur Dijklander Ziekenhuis: “Dankzij de inzet van Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis, Geestelijke verzorging, collega's van Vastgoed en verschillende sponsors, beschikken we nu in Purmerend over een nieuwe en prachtige stilteruimte. Het is een hele warme ruimte geworden waar iedereen even op adem kan komen. Een ruimte om trots op te zijn.”

Sponsors
De inrichting van de stilteruimte is mogelijk gemaakt dankzij de inspanning van de Vrienden en sponsors: Tuinaanleg Takken, Sasburg Techniek B.V., St. Fonds Eiercentrale Purmerend, Tuijp Beheer, Van 't Hek Groep B.V., Roparun, Rotary Purmerend Waterland, Coöperatiefonds Rabobank Waterland en Omstreken, Stichting Dr. C.J. Vaillantfonds, Maatschappij van Welstand, Protestantse Gemeente Zeevang en Oudendijk, Protestantse Gemeente Monnickendam, St. Maatschappelijke Ondersteuning Zaanstreek-Waterland, Stichting Vrijgevestigde Specialisten Waterlandziekenhuis en vele andere sponsors.