Jeroen Steens

dhr. dr. J. Steens

Orthopedisch chirurg - traumatoloog

Jeroen Steens vindt geneeskunde is het mooiste vak dat er is. Hij vertelt: "Ik rondde in 1997 mijn artsexamen af aan de Rijksuniversiteit Leiden. Orthopedisch chirurg ben ik sinds 2008. Binnen de geneeskunde biedt de orthopedie een ideale mix tussen techniek en werken met mensen. Het bijzondere van het vak is dat je werkt met pasgeborenen van een dag oud tot hoogbejaarden van meer dan 100 jaar, en alles wat er tussen in zit."

Jeroen is gepromoveerd binnen een heel ander vakgebied, namelijk op een onderwerp binnen de maag-darmziekten. Daarna heeft hij een switch gemaakt naar de orthopedie, omdat dat vak hem toch beter ligt. Zijn subspecialisatie bestaat voor het belangrijkste gedeelte uit problematiek van de knie. Zo’n tachtig procent van zijn werkzaamheden speelt zich af rond dit gewricht.

Speciaal spreekuur
Te denken valt aan primaire knieprotheses, revisies van knieprotheses, kruisbandoperaties, kijkoperaties, standcorrecties en sporingsproblematiek van de knieschijf. In het bijzonder voor jonge patiënten met chronische knieklachten heeft Jeroen samen met een van de fysiotherapeuten uit de regio een gecombineerd knieënspreekuur opgezet.

Heupfractuur
"Het overige gedeelte houd ik me ook bezig met problematiek van schouder, elleboog, pols en hand en verder de traumatologie van het steun- en bewegingsapparaat. Ik heb veel tijd gestoken in de organisatie van de zorg voor kwetsbare oudere patiënten met een heupfractuur. Daarmee loopt locatie Hoorn in Noord-Holland voorop."

En verder
"Zelf ben ik getrouwd en vader van twee zoons. Mijn vrije tijd is schaars, dus houd ik er van om wanneer ik vrij ben eropuit te gaan om leuke dingen te doen met het gezin. Ik houd van lekker eten en verder van skiën, zeilen en reizen."

Afdeling
Werkt in