dhr. N.A. Mensing van Charante

dhr. N.A. Mensing van Charante

Gynaecoloog

Nico Mensing van Charante is in 2007 afgestudeerd als basisarts aan de UvA, Amsterdam. Sinds 2014 is hij gynaecoloog met als afstudeerspecialisatie verloskunde.

Nico vertelt: "Gynaecologie is - hoewel je alleen vrouwelijke patiënten ziet - een heel afwisselend vak. Je bent eigenlijk een heleboel dokters in één (huisarts, radioloog, chirurg) en kan dus ook veel behandelingen in eigen hand houden. Je ziet jong en oud, en spoed- en chronische patiënten. Daardoor is het werk heel uitdagend. Daarnaast vond ik tijdens mijn co-schappen gynaecologen leuke mensen en dat vind ik nog steeds."

Cursus kindje draaien
Gevraagd naar zijn specifieke vaardigheden zegt hij: "Mijn specifieke vaardigheden zijn het begeleiden van zwangeren. Zowel waar het om medisch complexere zorg gaat als de kwetsbare zwangeren. Tijdens mijn opleiding heb ik een 'versiecursus' gevolgd (draaien van een kind in stuitligging) en dat heb ik de afgelopen jaren uitgebouwd. Nu kan ik ruim de helft in stuitligging naar de juiste positie draaien. Ook heb ik in mijn studententijd lang geroeid en daarna op hoog niveau gecoacht. Daar heb ik nu in de opleiding van co-assistenten nog steeds veel profijt van."

Optimale zorg
Nico heeft voor het Dijklander Ziekenhuis gekozen omdat het een ziekenhuis is waar veel gebeurt en dan vooral op het gebied van de geboortezorg. "Er wordt heel hard gewerkt aan de integrale geboortezorg met de verloskundigen uit de regio om optimale zorg te kunnen bieden aan onze zwangeren. Ik kijk er erg naar uit om daaraan bij te kunnen dragen. Daarbij heb ik een zeer plezierige tijd als co-assistent gehad op de afdeling Gynaecologie.

Relativeren
Wat noemt hij zelf zijn goede eigenschappen? "Men zegt dat ik humor heb, kan relativeren en mensen in hun waarde kan laten."

En verder
"Ik ben getrouwd en vader van drie dochters," vertelt Nico. "Ik ben een geboren Amsterdammer en woon nog steeds in Amsterdam. Ik heb altijd zeer veel gesport in mijn studententijd, zelfs op het hoogste niveau, namelijk de wereldkampioenschappen roeien in de Holland acht. Roeien doe ik niet echt meer, maar op een mooie dag op de racefiets vind ik heerlijk. Gelukkig is de afstand Hoorn-Amsterdam zodanig dat ik dat ook op de racefiets kan doen."​

Print Email

Afdeling
Werkt in