dhr. dr. D.A. van Kampen

dhr. dr. D. van Kampen

Orthopedisch chirurg - traumatoloog

Derk van Kampen is werkzaam als orthopedisch chirurg en traumatoloog in het Dijklander Ziekenhuis. Zijn aandachtsgebieden zijn schouder- en kniechirurgie en traumatologie.

Na zijn studie geneeskunde aan de universiteit van Groningen heeft Derk de opleiding orthopedische chirurgie gevolgd in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam en in het UMC Utrecht. Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij zich actief bezig gehouden met wetenschappelijk onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Hij is gepromoveerd op het gebied van schouderklachten, aan de universiteit van Utrecht onder leiding van prof. dr. René Castelein. Daarnaast heeft hij een research fellowship (verdiepingsstage) gedaan op het gebied van de voorste kruisband bij prof. dr. Freddie H. FU, in Pittsburgh, USA en op het gebied van patellainstabiliteit (knieschijf uit de kom) bij prof. dr. Albert van Kampen in Nijmegen.

Mocht u het proefschrift willen lezen, dan is het te downloaden via: derkvankampen.nl
Derk van Kampen publiceerde als (co)auteur meerdere artikelen.

En verder
“Zelf ben ik getrouwd en vader van drie kinderen,” vertelt Derk. “Ik geniet er erg van tijd met hun door te brengen. Ik ga er graag met iedereen op uit om lekker te wandelen of te fietsen. Daarnaast is mijn werk zeker een van mijn grote hobby’s. Ik geniet erg van mijn vak en besteed er veel avonden met plezier daaraan. Ik zit bijvoorbeeld in het landelijk orthopediebestuur van de Nederlandse knievereniging. Daarnaast hou ik van lekker eten, tennis en fietsen. Ik fiets dan ook één keer per week op mijn e-bike van Amsterdam-Buitenveldert naar Purmerend om fit te blijven en van de mooie omgeving te genieten.”

Afdeling
Werkt in