dhr. J. Kievit

dhr. J. Kievit

Chirurg

Jur is sinds 2004 chirurg en vanaf 2006 werkzaam op locatie Hoorn met als aandachtsgebied de vaatchirurgie.

Opleiding
Hij studeerde geneeskunde in Groningen en doorliep zijn co-schappen in Enschede. Na op verschillende plekken in Engeland en Nederland gewerkt te hebben als assistent chirurgie niet in opleiding, begon hij in het MUMC (Maastricht) in een andere functie. Hij hield zich bezig met onderzoek naar 'non-heart-beating', nierdonatie en transplantatie. Het betreft een vorm van nierdonatie bij patiënten die overleden zijn aan een hartstilstand (dit in tegenstelling tot hersendode patiënten, waarbij het hart nog klopt).

Vervolgens begon hij, ook in Maastricht, aan de opleiding tot chirurg. Na twee jaar werd die opleiding vervolgd in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven. Nadat dat was afgerond specialiseerde hij zich aansluitend tot vaatchirurg, ook in Eindhoven.

Vaatchirurgie
"Vaatchirurgie is een prachtig vak dat nog steeds een grote ontwikkeling doormaakt. Daarnaast is het zeer gevarieerd, technisch uitdagend en heb je contact met patiënten van alle leeftijdscategorieën. Het geeft veel voldoening om iemand weer beter te kunnen laten lopen, of bijvoorbeeld een beroerte te voorkomen door  een halsslagader operatie."

Voorzitter
Als vakgroep voorzitter is hij belast met bestuurlijke taken en noodzakelijke overleggen. "Ik vind het een uitdaging om de organisatie goed te laten draaien en bijvoorbeeld manieren te vinden om efficiënter, maar tevens ook veiliger, te werken. Het belang van de patiënt staat altijd voorop, maar ook goed werkgeverschap mag niet uit het oog verloren worden."

Opleidingsziekenhuis
Locatie Hoorn is een opleidingsziekenhuis. Studenten en assistenten leren niet alleen van hem, hij ook weer van hen. "Ze komen vers van de universiteit en nemen regelmatig nieuwe kennis en inzichten mee. Dat houdt mij ook weer scherp."

En verder
Het komt in zijn vak heel goed van pas dat hij van nature een rustig karakter heeft en enig perfectionisme hem niet vreemd is.

Afdeling
Werkt in