Portretfoto van chirurg Marc Govaert

dhr. M.J.P.M. Govaert

Chirurg

Marc is chirurg-oncoloog en werkt sinds 2004 op locatie Hoorn. Zijn aandachtsgebieden zijn algemene, borst-, maag- en darmchirurgie en anusproblematiek. Hij is opgeleid in het AMC Amsterdam, het Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam en het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn.

  • ​​​​Komt uit een familie van artsen
  • Vindt chirurgie het mooiste vak dat er is
  • Houdt van de complexiteit van zijn vak

Zijn aandachtsgebieden zijn algemene, borst-, maag- en darmchirurgie en anusproblematiek. Hij is opgeleid in het AMC Amsterdam, het Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam en het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn.

Hij komt uit een familie van artsen: zijn vader en grootvader hebben ook geneeskunde gestudeerd.

Chirurgie-oncologie
Eigenlijk leek het erop dat hij huisarts zou worden. Hij was daarvoor in opleiding in Engeland. Uiteindelijk koos hij er toch voor om de opleiding tot chirurg te gaan volgen in Nederland.

"Ik vind de oncologische chirurgie en de chirurgie van het maag-darmstelsel het meest interessant. Je begeleidt patiënten vaak voor een langere periode en blijft zodoende op de hoogte van het resultaat van hun behandeling."

Opleidingsziekenhuis
"Omdat locatie Hoorn een opleidingsziekenhuis is, krijg ik de kans om mijn kennis te delen. Dat vind ik belangrijk. Het houdt mij ook gemotiveerd om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vak."

En verder
Door zijn gedrevenheid kan hij weleens scherp uit de hoek komen. "Maar ik probeer dat altijd welbespraakt en met behoud van humor te doen. Ik neem mijn vak heel serieus, maar dat betekent niet dat er nooit gelachen mag worden."

Werkt in