dhr. M.M. Weismuller

dhr. M.M. Weismuller

Kinderarts

Menco Weismuller is opgeleid in het VUmc en St. Lucas Andreas Ziekenhuis, beide te Amsterdam. Sinds 2012 werkt hij op locatie Hoorn. Hij heeft er specifiek voor gekozen om te werken als algemeen kinderarts. Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de kindernefrologie/urologie en kinderoncologie zijn speciale aandachtsgebieden.

Menco vertelt: "De kindergeneeskunde is een heel breed vak waarbij wij aandoeningen van alle verschillende orgaansystemen behandelen. Ik vind het belangrijk om een brede blik te behouden en daarnaast aandacht te besteden aan de psychosociale gevolgen van ziekte voor kinderen. Daarbij hecht ik veel waarde aan een goede samenwerking met de eerstelijns gezondheidszorg, die onder andere bestaat uit huisartsen, kinderpsychologen en centra voor jeugd en gezin."

Samenwerking
De vakgroep kindergeneeskunde werkt nauw samen met de specialisten uit de academische centra in Amsterdam. "In 'shared care' behandel ik de kinderen in samenwerking met de kindernefrologen, kinderurologen en kinderoncologen uit het VUmc, AMC en het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Dit onder het motto 'zorg dichtbij huis als het kan en ver van huis als het moet'."

Opleiding
Hij werkt met veel plezier in het Dijklander Ziekenhuis. "Ik vind het een ambitieus en vernieuwend ziekenhuis met een goede en prettige samenwerking tussen alle medewerkers. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het een opleidingsziekenhuis is. Op de afdeling Kindergeneeskunde worden coassistenten, arts-assistenten, huisartsen in opleiding en Spoedeisende-hulpartsen opgeleid. Dit is uitdagend en stimulerend, en hun kritische vragen houden je scherp."

Afdeling
Werkt in