Volgt nog

dhr. P. Dijkhuizen

Physician Assistant

Peter Dijkhuizen is Physician Assistant en werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis, op de locaties Hoorn, Purmerend en de buitenpoli in Volendam. Van 2010-2013 heeft hij de opleiding Physician Assistant gevolgd, met als afstudeerspecialisatie onderzoek naar optimale pijnstilling bij open liesbreuk chirurgie.

Peter zijn werkzaamheden bestaan voor 50% uit pijngeneeskunde en 50% uit pre operatieve screening anesthesiologie. Hij is deels werkzaam op de pijnpolikliniek en deels op de pre operatieve poli anesthesiologie.

Medio 2009 werd er vanuit de anesthesiologie gekozen om te gaan werken met Physician Assistant. Hiervoor heeft Peter in 2012 zijn opleiding voor voltooid. Daarvoor was hij werkzaam als anesthesie medewerker op de operatiekamers in Hoorn. ‘’De Physician Assistant functie was voor mij de mogelijkheid om mij medisch verder te ontwikkelen.’’ vertelt hij. En wat houdt deze functie precies in? De Psysician Assistant is een gezondheidszorgmedewerkers op masterniveau die structureel en zelfstandig medische taken verricht.

En verder?
Verder woont Peter samen met zijn partner en twee zonen in Warmenhuizen in West Noord- Holland. In zijn vrije tijd doet hij aan mountainbiken in de Schoorlse duinen. Als de planning het toelaat gaat hij één keer per jaar naar de Alpen om daar te fietsen. Daarnaast houdt hij van tennissen en reizen.

Afdeling
Werkt in