Foto van ziekenhuisapotheker Rob de Jong

dhr. R.J. de Jong

Ziekenhuisapotheker

Rob de Jong studeerde Farmacie aan de UvA/RUU van 1980-’88. In 1996 studeerde hij af in zijn specialisatie: Ziekenhuisfarmacie.

Gevraagd naar zijn specifieke vaardigheden, vertelt Rob: “Ik ben een generalist, maar vooral geïnteresseerd en actief op het gebied van oncologie, infectieziekten en management. Daarnaast ben ik een bruggenbouwer tussen 1e en 2e lijn.”

Korte lijnen
Rob is begonnen in het voormalig Waterlandziekenhuis, vanwege: “De kleine schaal met korte lijnen en daar heb ik altijd met heel veel plezier gewerkt. De fusie met het Westfriesgasthuis bood de kans om met ieders sterke kanten verder te bouwen aan een mooi ziekenhuis. Inmiddels werk ik met heel veel plezier in het Dijklander Ziekenhuis. Er liggen nog vele uitdagingen op ons te wachten dus ik ben hier nog lang niet uit gekeken.”

Samenwerken en oplossen
Rob gaat tevreden naar huis, als: “De zaken die ik gepland had afgerond zijn. Maar, eigenlijk vooral als ik samen met anderen (veelal artsen of apothekers) een oplossing heb gevonden voor gezondheidsprobleem bij een patiënt: daar doen we het uiteindelijk voor! De samenwerking met collega’s in eerste en tweede lijn is daarbij van groot belang en daar zetten wij ook vol op in.”

En verder?
“Ik ben getrouwd en heb 1 zoon. Ik was een fervent wielrenner en (zaal)voetballer maar door tijdgebrek en blessures beperk ik mij nu tot fietsen, spinnen en wandelen. Verder kook ik graag en dat wordt door de mensen om mij heen zeer gewaardeerd. Als het uitkomt lees ik graag een goed boek en daarnaast luister ik graag naar hedendaagse muziek en bezoek zo nu en dan een concert.”

Afdeling
Werkt in