dhr. T. Boeije

dhr. T. Boeije

SEH-arts KNMG

Tom Boeije is in het AMC en de Universiteit van Amsterdam opgeleid tot basisarts. Hij specialiseerde zich in de Spoedeisende Geneeskunde waarin hij in 2007 afstudeerde. Zijn medische specifieke vaardigheden liggen op het gebied van onder meer point-of-care-echografie. Daarnaast is hij opleider en wetenschapscoördinator, waarbij zijn kracht mede ligt in management en cijfermatige analyse.

Geen ziektebeeld hetzelfde
Tom is nog steeds enthousiast over zijn keuze voor de Spoedeisende hulp. “Wat mij daarin aanspreekt is dat je intensief contact hebt met veel nieuwe patiënten van alle leeftijden met een ongedifferentieerde pathologie: geen persoon en geen ziektebeeld is hetzelfde. Aan het eind van de werkdag kijk ik met voldoening terug als ik de tijd heb kunnen nemen voor mijn patiënten.”

Hij doet zijn werk graag in het Dijklander Ziekenhuis. “Dit ziekenhuis heeft een essentiële functie voor een grote regio, waarbij een grote populatie van onze SEH afhankelijk is voor alle typen van spoedzorg.”

En verder?
Tom was de eerste Spoedeisende hulparts (SEH-arts) in het toenmalige Westfriesgasthuis. “Ik heb in die hoedanigheid dus kunnen meebouwen aan onze mooie moderne Spoedeisende hulp in al haar facetten, waaronder de niet meer weg te denken rol van de SEH-arts. In het patiëntencontact geniet ik het meest van het gesprek en in de patiëntenzorg heb ik een speciale passie voor point-of-care-echografie en het opleiden van (jonge) collega's.”

Werkt in

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer